Development of innovative and sustainable processing and packaging solutions to boost the manufacturing of organic berry products with high nutritional quality and low environmental impact

 

PREZENTARE PROIECT


Provocările viitoare cu care se confruntă agricultura și producția alimentară sunt semnificative. Preocupările crescute ale publicului cu privire la impactul negativ al producției convenționale de plante asupra mediului înconjurător și asupra sănătății au fost factori importanți pentru creșterea cererii consumatorilor de alimente ecologice în ultimii 20 de ani.

Agricultura ecologică și alimentele ecologice au un rol important în promovarea agriculturii și a producției de alimente spre durabilitate, siguranță și calitate. Deoarece producția ecologică din UE concurează atât cu alimentele convenționale, cât și cu producția ecologică globală, aceasta depinde în mare măsură de inovare, tehnici adecvate noi și dovezi științifice care să susțină calitatea.

 

OBIECTIVE

  Identificarea de soluții noi de procesare pentru a creste siguranta alimentelor si valoarea nutritivă a fructelor de padure și a produselor ecologice.

Adaptarea metodelor de prelucrare tradiționale la cerințele ecologice

Utilizarea de ambalaje ecologice si inovative

Dezvoltarea de noi sisteme de prelucrare durabile