Development of innovative and sustainable processing and packaging solutions to boost the manufacturing of organic berry products with high nutritional quality and low environmental impact

 

Rezultate PReconizate


Beneficiile sociale preconizate ale proiectului

Realizările vor avea impact asupra unei producții durabile sporite, asupra unei calități a vieții îmbunătățite, a dezvoltării internaționale, a exploatării cunoștințelor care să răspundă provocărilor economice și celor legate de mediul înconjurător, precum și a cererii crescânde de producție și agricultură durabilă și de produse alimentare sigure și de calitate superioară.

O soluție de ambalare bine adaptată pentru alimentele proaspete contribuie la reducerea deșeurilor alimentare și a pierderilor prin creșterea duratei de valabilitate, creșterea vânzării de produse organice din fructe de pădure și crează mai multe locuri de muncă. Proiectul se va axa pe dezvoltarea și adaptarea tehnologiilor de procesare a fructelor de pădure ca materie primă, dar rezultatele pot fi extrapolate la alte culturi. Un sector alimentar ecologic în creștere poate fi un motor pentru dezvoltarea socială și economică în comunitățile rurale, deoarece se creează noi oportunități de afaceri.

Efectele sconate, rezultatele și impactul așteptat

• Cunoașterea efectelor potențiale ale metodelor de producție bazate pe aspecte legate de calitatea nutrițională și de siguranță.
• Identificarea soluțiilor de ambalare pe bază de material de ambalaj biosourced? / biodegradabil pentru a prelungi durata de conservare a fructelor proaspete și pentru a minimiza deșeurile de produse.
• Cunoștințele vor avea o influență pozitivă asupra calității produselor finale și vor stimula producătorii să îmbunătățească calitatea, ceea ce va contribui la menținerea/sporirea încrederii consumatorilor în produsele ecologice.
• Rezultatele vor susține crearea unor noi lanțuri valorice profitabile pentru produsele ecologice din fructe de pădure.
• mai bună cooperare între cercetători, agricultori, industria prelucrătoare, comerțul și organizațiile de consumatori.

Impactul așteptat pe termen lung

• Îmbunătățirea activităților de afaceri industriale și a potențialului de export.
• Creșterea biodiversității și utilizarea redusă a produselor chimice de protecție a plantelor, cu riscuri reduse pentru mediul înconjurător și pentru sănătate.
• Beneficii pentru bunăstarea animalelor și dezvoltarea rurală.