Development of innovative and sustainable processing and packaging solutions to boost the manufacturing of organic berry products with high nutritional quality and low environmental impact
PREZENTARE PROIECT
Provocările viitoare cu care se confruntă agricultura și producția alimentară
sunt semnificative. Preocupările crescute ale publicului cu privire la impactul
negativ al producției convenționale de plante asupra mediului înconjurător și
asupra sănătății au fost factori importanți pentru creșterea cererii
consumatorilor de alimente ecologice în ultimii 20 de ani.
Agricultura ecologică și alimentele ecologice au un rol important în promovarea
agriculturii și a producției de alimente spre durabilitate, siguranță și
calitate. Deoarece producția ecologică din UE concurează atât cu alimentele
convenționale, cât și cu producția ecologică globală, aceasta depinde în mare
măsură de inovare, tehnici adecvate noi și dovezi științifice care să susțină
calitatea.
OBIECTIVE
Identificarea de soluții
noi de procesare pentru a creste siguranta alimentelor si valoarea nutritivă a
fructelor de padure și a produselor ecologice.
Adaptarea metodelor de prelucrare tradiționale la cerințele ecologice
Utilizarea de ambalaje ecologice si inovative
Dezvoltarea de noi sisteme de prelucrare durabile